Diskusijos
| Maršalas G.Žukovas |
| Autorius | Pranešimas | ||
| quattro51 |
| ||
| Pranešimų: 79 | Vienas žymiausių antro pasaulinio karo vadų. Teigiama, kad maršalas nepatyrė nė vieno pralaimėjmo, jam suteikiami laurai dėl didžiausių mūšių pergalių (Maskvos, Stalingrado), gandų lygyje kalbama, ka Stalinas klausė tik Žukovo nuomonės ir t.t. Tad ką svetainės nariai mano apie šią neeilinę asmenybę? Ar maršalas pelnytai idealizuojamas? "Visi žino, kad tai neįmanoma. Tačiau ateina neišmanėlis, kuris apie tai nenutuokia, ir padaro." - Albertas Enšteinas | ||
| Į viršų | | ||
| Arvydas |
| ||
| Pranešimų: 683 | Teigiama, kad maršalas nepatyrė nė vieno pralaimėjmo Klausiu visiškai be ironijos ar kokios paslėptos minties - gal galėtum nurodyti kur taip yra teigiama. Turiu mintyje - gal gali nurodyti konkrečią citatą? Istorija kupina įvykių, kartais jie aiškinami visiškai skirtingai. Kai viena teorija įsigali, ją paneigti būna sunku. Net jei paaiškėja, kad tiesa yra visai kitokia. | ||
| Į viršų | | ||
| Gunas |
| ||
| Pranešimų: 40 | quattro51 rašė ... Vienas žymiausių antro pasaulinio karo vadų. Teigiama, kad maršalas nepatyrė nė vieno pralaimėjmo, jam suteikiami laurai dėl didžiausių mūšių pergalių (Maskvos, Stalingrado), gandų lygyje kalbama, ka Stalinas klausė tik Žukovo nuomonės ir t.t. Tad ką svetainės nariai mano apie šią neeilinę asmenybę? Ar maršalas pelnytai idealizuojamas? Sovietinės ir rusiškos propagandos atkartojimas. Siūlyčiau paskaityti apie operaciją "Marsas" | ||
| Į viršų | | ||
| quattro51 |
| ||
| Pranešimų: 79 | diedas rašė: Klausiu visiškai be ironijos ar kokios paslėptos minties - gal galėtum nurodyti kur taip yra teigiama. Turiu mintyje - gal gali nurodyti konkrečią citatą? Tokios citatos nėra, tik daug metų buvo formuojama tokia nuomonė, juk ir V.Suvorovas parašė dvi knygas, kuriose nagrinėja Žukovo veiksmus. Gunas rašė: Sovietinės ir rusiškos propagandos atkartojimas. Siūlyčiau paskaityti apie operaciją "Marsas" Kur tu čia matai propagandą? Aš neteigiu, o klausiu . Užkliuvo frazė "neeilinė asmenybė"? Vargu ar bet koks eilinis karininkėlis sugebėtų tapti maršalu. Pvz. Konevas buvo maršalas, ir jis neeilinė asmenybė ir t.t. O apie operaciją "Marsas" aš žinau, jai vadovavo Žukovas ir patyrė ypač didelių nuostolių, bet istorikai dar ir šiandien nesutaria dėl šios operacijos tikrosios "paskirties". "Visi žino, kad tai neįmanoma. Tačiau ateina neišmanėlis, kuris apie tai nenutuokia, ir padaro." - Albertas Enšteinas | ||
| Į viršų | | ||
| Gintas |
| ||
| Pranešimų: 180 | Na paskirtis buvo aiški sutriuškinti vokiečius, pažiurėk į skaičius operacijoje "Marsas" ir "Uranas" | ||
| Į viršų | | ||
| rix |
| ||
| Pranešimų: 82 | quattro51 -ui Pasiskaityk Ledlaužį, netgi Suvorovas iki kokių 1990 m. taip manė Глава 10. ПОЧЕМУ СТАЛИН УНИЧТОЖИЛ "ЛИНИЮ СТАЛИНА", Г. К. Жуков - величайший полководец XX века.В нашем веке не было ни одного другого генерала или маршала, который находился бы на такой высоте и в то же время не имел ни одного военного поражения Na o tokios tezės kaip Маршал Великой Победы! Жуков в своей жизни не имел ни одного поражения pilnas rusu internetas, spėju kaip ir prie Brežnevo Putinizmo laikais netgi į mokyklinius vadovėlius vėl grąžinta (jei apskritai buvo pašalinti) ši propaganda | ||
| Į viršų | | ||
| Arvydas |
| ||
| Pranešimų: 683 | Ledlaužis buvo parašytas 1992. 2004 metai V.Suvorovas parašė kitą knygą "Atsiimu savo žodžius", kurios šiuos du savo sakinius paneigė. Prašymas kolegai rix ir kitiems. Cituojan rusiškus tekstus nepagailėkite poros minučių ir pridėkite tų tekstų vertimą. Istorija kupina įvykių, kartais jie aiškinami visiškai skirtingai. Kai viena teorija įsigali, ją paneigti būna sunku. Net jei paaiškėja, kad tiesa yra visai kitokia. | ||
| Į viršų | | ||
| quattro51 |
| ||
| Pranešimų: 79 | Jūs visi man, kaip kokiam pradinukui aiškinat, kad ką aš parašiau temos pirmam post'e yra propaganda. Aš šitą kuo puikiausiai suprantu, bet kol kas neišgirdau nė vienos nuomonės apie patį Žukovą. Tai koks karo vadas jis buvo, geras ar nevykęs? "Visi žino, kad tai neįmanoma. Tačiau ateina neišmanėlis, kuris apie tai nenutuokia, ir padaro." - Albertas Enšteinas | ||
| Į viršų | | ||
| Arvydas |
| ||
| Pranešimų: 683 | Trumpi atsakymai į klausimus. Ar maršalas pelnytai idealizuojamas? - Nepelnytai. Bet kad nelabai ir idealizuojamas. Tai koks karo vadas jis buvo, geras ar nevykęs? -Bet kuris kraštutinumas būtų neteisingas. Tiesos reiktų ieškoti kažkur apie vidurį. Idealizuoti tikrai neverta, bet aš nesutiksiu su tuo, kad jis buvo visiškas neišmanėlis. Istorija kupina įvykių, kartais jie aiškinami visiškai skirtingai. Kai viena teorija įsigali, ją paneigti būna sunku. Net jei paaiškėja, kad tiesa yra visai kitokia. | ||
| Į viršų | | ||
| quattro51 |
| ||
| Pranešimų: 79 | Arvydas rašė ... Trumpi atsakymai į klausimus. Ar maršalas pelnytai idealizuojamas? - Nepelnytai. Bet kad nelabai ir idealizuojamas. Na, tada galima sakyti, buvo idealizuotas, bent jau sovietiniuose vadovėliuose, bet ir šiais laikais nemanau, kad Rusijoje į šią asmenybę žiūrima objektyviai, ypač po Putino paskelbimo, kad reikia perrašyti Rusijos mokyklų istorijos vadovėlius, na bet jau čia politika, o klausimų nagrinėjimas politikos atžvilgiu čia nepageidaujamas. Tad maršalas buvo ir yra (?) idealizuojamas, tik aišku ne Lietuvoje. "Visi žino, kad tai neįmanoma. Tačiau ateina neišmanėlis, kuris apie tai nenutuokia, ir padaro." - Albertas Enšteinas | ||
| Į viršų | | ||

. Užkliuvo frazė "neeilinė asmenybė"? Vargu ar bet koks eilinis karininkėlis sugebėtų tapti maršalu. Pvz. Konevas buvo maršalas, ir jis neeilinė asmenybė ir t.t. O apie operaciją "Marsas" aš žinau, jai vadovavo Žukovas ir patyrė ypač didelių nuostolių, bet istorikai dar ir šiandien nesutaria dėl šios operacijos tikrosios "paskirties".