Mums galite parašyti - You can write to us - Вы можете написать нам - Sie können uns schreiben

Sveiki,

Vardas:

Slaptažodis:

Prisiminti mane

Registruotis
Pamiršote slaptažodį?

Naršo

Svečių: 6
Narių: 0
Šiame puslapyje: 1
Nariai: 289, naujausias: Aras-44

Pokalbiai

Jūs turite prisijungti, jei norite skelbti žinutes. Užsiregistruoti galite čia

Radau
Rgs 01, 18:08
Posted by: eppanzer

Nežinau ką turi mintyje. Bandyk peržiūrėti visus savo pranešimus. Nors jų daugoka, bet tave dominančią vietą tikrai turėtum rasti http:// www.rytufrontas.net/ userposts.php? 0.forums.414
Rgs 01, 16:53
Posted by: Arvydas

Kur mes diskutavome apie pasiruošimą /nepasiruošimą gynybai? Nesugebu surasti
Rgs 01, 16:47

Knyga man labai patinka, tik aš jau per senas jos turiniui ir stiliui. Bet tikrai daug kam bus ir įdomu, ir naudinga perskaityti. Naudinga ir man, bet yra daug neperskaitytų naudingesnių (man) knygų
Rgs 01, 16:45

Turiu slaptą viltį, kad kariniai aspektai taip pat yra paliečiami. O jei pagrindas bus kariniai nusikaltimai - tada nafik
Rgs 01, 16:35
Posted by: Arvydas

Peržiūrėti visas žinutes (53)

Nuorodos

Hey.lt - Interneto reitingai, lankomumo statistika, lankytojų skaitliukai

diedas blog

militaria.lt

Vox Altera

Vilkaviškio Senų vežimų klubas

Mano sparnai

Diskusijos

Ledlaužis. 3 skyrius "Kam komunistams reikalingi ginklai".
Eiti į puslapį  [1] 2 3 4 5 6 7 8
Autorius Pranešimas
Arvydas
2008-12-04, 20:06
Pranešimų: 683
Dėl mano kaltės aptarinėjant gretimoje gijoje šią knygą buvo nukrypta nuo temos ir įsisiūbavo ne visai etiški kai kurių svetainės narių tarpusavio santykių aiškinimaisi ir ne visai mandagių epitetų dalijimasis, todėl teko tą giją uždaryti. Pabandykime čia atnaujinti kiek susiaurintą aptarimo temą. Iš anksto perspėju - daugiau panašių dalykų netoleruosiu, pasikartojus panašiems dalykams visa "suvorovinė" tema bus apskritai uždaryta.
Pakartoju toje gijoje pasimetusį mano pranešimą, į kurį nebuvo sureaguota.

Tad gal parakinėkim po kaulelį tą skyrių? Be politikos, be moralės, be sub..(pardon). Tiesiog sakinys ar pastraipa iš to skyriaus ir komentaras apie tai, kaip tą sakinį ar pastraipą turi suprasti eilinis skaitytojas iš eilinio rajono centro. Mėgėjas, t.y. neturintis galimybės prieiti prie kažkokių archyvų, turintis tik kompiuterio ekraną ir interneto ryšį.
Taigi pirma pastraipa iš trijų sakinių.
1933 metais vokiečių pulkininkas Heincas Guderianas apsilankė sovietinėje Charkovo garvežių gamykloje. Guderianas teigė, kad, be garvežių, joje gaminama šalutinė produkcija - tankai. Per dieną pagaminami 22 tankai.
Padarysiu pradžią ir pakomentuosiu kaip aš, pirmą kartą perskaitęs "Ledlužį" supratau šią pastraipą. Taigi teigiama, kad Guderianas 1933 metais buvo Charkove. Jau kiek vėliau sužinojau, kad Sovietų Sąjungos teritorijoje maždaug 1928 - 1933 metais veikė tankistų mokykla, kurioje mokėsi "studentai" iš Vokietijos. Kai kuriuose tekstuose galima rasti teiginių, kad toje mokykloje dėstytojavo ir Guderianas. Tad visai logiška, kad jis galėjo ir pabuvoti toje gamykloje. Taip reikia suprasti, kad jei tos gamyklos tankai buvo tik šalutinė produkcija, vadinasi turėjo būti tokių gamyklų, kuriose tankai buvo pagrindinė produkcija. Sukirba klausimas - o tai kiek tos gamyklos per dieną pagamindavo tankų? O kiek tankų per dieną pagamindavo visos gamyklos? O per metus? Oho.
Štai tokios mano mintys ir tokie klausimai buvo, kai aš prieš keletą metų pirmą kartą perskaičiau šią vietą. Noriu išgirsti jūsų samprotavimus dėl šios konkrečios pastraipos.

Istorija kupina įvykių, kartais jie aiškinami visiškai skirtingai. Kai viena teorija įsigali, ją paneigti būna sunku. Net jei paaiškėja, kad tiesa yra visai kitokia.
Į viršų
Ta 152
2008-12-04, 21:20
Pranešimų: 11
Suvorovas visai neprastai valdo liežuvį (spasdinimo mašinėlę, kompiuterio klaviatūrą,- nesvarbu). Jo tekstuose gali atrasti iš tiesų donelaitiškai juokingų vietų. Originale turbūt žodelis "pobochnoje". Juk tai ironija, nemanai?

"I am not young enough to know everything."
- Oscar Wilde
Į viršų
Arvydas
2008-12-04, 21:27
kolegos Ta152 pageidavimu originalus citatos tekstas iš oficialios V.Suvorovo svetainės
В 1933 году германский полковник Гейнц Гудериан посетил советский паровозостроительный завод в Харькове. Гудериан свидетельствует, что кроме паровозов завод выпускал побочную продукцию - танки. Количество выпускаемых танков - 22 в день.
Sakai - ironija? Tikrai niekad apie tai nesusimasčiau. Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti. Ir tikrai nežinau kokią gamybos dalį 1933 metais ten užėmė garvežių gamyba. Man įdomiau šios citatos pirminis šaltinis.

Istorija kupina įvykių, kartais jie aiškinami visiškai skirtingai. Kai viena teorija įsigali, ją paneigti būna sunku. Net jei paaiškėja, kad tiesa yra visai kitokia.
Į viršų
rix
2008-12-04, 21:54
Pranešimų: 82
Taip reikia suprasti, kad jei tos gamyklos tankai buvo tik šalutinė produkcija, vadinasi turėjo būti tokių gamyklų, kuriose tankai buvo pagrindinė produkcija. Sukirba klausimas - o tai kiek tos gamyklos per dieną pagamindavo tankų? O kiek tankų per dieną pagamindavo visos gamyklos? O per metus?

Truputi stebina tavo toks klausimo formulavimas. Kažkodėl maniau, kad pagamintų tankų skaičius bent jau per metus tau žinomas. Juk skaičiavai vos ne vienetais įvairus BT 7 ar T34.
Į viršų
Arvydas
2008-12-04, 21:59
kolega, tikriausiai neatkreipėte dėmesį štai į ši sakinį
Padarysiu pradžią ir pakomentuosiu kaip aš, pirmą kartą perskaitęs "Ledlaužį", supratau šią pastraipą
Kai pirmą kartą skaičiau tą knygą, tikrai neturėjau JOKIO supratimo apie pagamintų tankų skaičių nei 1933, nei 1940 metais.

Į viršų
Gintas
2008-12-04, 23:45
Pranešimų: 180
Nuo 1934 sasio 1d. iki 1935 m. sausio 1 d. tankų parkas padidėjo 2106 tankais (pagal Meltiuchovą), nežinau kiek buvo nurašyta, neturėtu buti daug.Jei skaičiuosime, kad pagaminta buvo 2016 tankai, tai per mėn. gamindavo 168 tankus. Nepanašu, kad per dieną gamintu 22 tankus. Geriau pastudijavus Meltiuchavą radau, lentelę kur surašyta kiek buvo gaminama kiekvienais metais: 1933m. 3509; tai per mėnesį 292, vistiek nepanašu, kad po 22 tankus gamintų per dieną.
Į viršų
HEAT
2008-12-05, 10:16
Pranešimų: 80
http://tank.uw.ru/archive/proizwodstwo/index.khtml
Nr. 183 1933 m. pagamino 996 tankus. 2,7 tanko per dieną.
Taigi Rezunas net 10 kartų neperlenkė.

Priekiniam apkase ateistų nebūna
Į viršų
Gintas
2008-12-05, 18:19
Pranešimų: 180
O gal Guderianas, gal kas skaitė?
Į viršų
Arvydas
2008-12-05, 19:30
Būtent nuo šio klausimo ir reikia pradėti. Klausimas - kas šios pastraipos pirminis šaltinis? Atsakymas - Guderiano memuarai. Būtent iš jų (tai mano versija) Suvorovas paėmė teiginius Guderianas - Charkovas - 22 tankai per dieną. Štai ji
Впрочем, к тому времени ежегодное производство танков в Германии достигло не менее 1000 машин всех типов. По сравнению с количеством танков, производимых нашим противником, это была очень небольшая цифра. Еще в 1933 г. я знал, что единственный русский танковый завод выпускал в день 22 машины типа “Кристи русский”
Citata paimta iš http://militera.lib.ru/memo/german/guderian/06.html
Ją matome Gudriano sakinyje? Jis nerašo, kad lankėsi Charkove, jis rašo, kad "jau 1933 metais jis žinojo, kad per dieną vienintelėje tankų gamykloje per dieną pagaminami 22 tankai". Taigi akivaizdi Suvorovo hiperbolizacija, stengiantis sutiprinti įspūdį.
22 tankai per dieną - tai Guderiano skaičius. Tikriausiai jam žvalgyba tais laikais pateikė šį išpūstą skaičių. Tačiau Suvorovas sėkmingai už jo nusigriebia, nors net logiškai pagalvojus tampa aišku, kad tas skaičius gerokai padidintas. Galima būtų sutikti su teiginiu, kad rašydamas Ledlaužį dar galėjo ir nežinoti, kiek tiksliai tankų per 1933 pagaminta Sovietų Sąjungoje, tačiau nebūtina mosikuoti šiuo, aiškiai padidintu skaičiu.

Į viršų
Arvydas
2008-12-07, 15:13
jei prieštaraujančių dėl Guderianas - Charkove - šalutinė produkcija - 22 tankai per dieną nebus, važiuokim toliau. Noriu tik atkreipti dėmesį, kad Guderiano knygoje termino "šalutinė produkcija" taip pat nėra.
Praleidę pora pastraipų (norintys gali aptarti ir tas, prleistasias) sustokime štai prie šios.
Ketvirtame dešimtmetyje beveik visi pasaulio tankai buvo gaminami pagal tokią schemą: variklis - priešakyje, transmisija - užpakalinėje dalyje. BT buvo išimtis: ir variklis, ir transmisija - priešakyje. Po 25 metų visas pasaulis suvoks BT komponuotės pranašumus.
Ką sužinome perskaitę šią pastraipą? Visų pirma krenta į akis terminas "beveik visi". Perskaičius toliau sužinime, kad tai reiškia "visi išskyrus BT" turėjo štai tokią blogą komponuotę. Ar tikrai taip buvo? Toliau turėtume suprasti, kad tanko BT komponuotė yra ideali, be jokių trūkumų, tik tokią komponuotę derėjo naudoti. Ar tikrai taip? Labiausiai šioje vietoje laukiami kolegos HEAT komentarai.

Į viršų
Eiti į puslapį  [1] 2 3 4 5 6 7 8

Moderatorius: Arvydas | Pagr. administratorius: Todd | © rytufrontas.net, 2007-2009